Research into Organic Design

Research into Organic Design > Imre Makovecz > Visegrad Forest Education Centre


Visegrád Forest Education Centre 1982-88

"The building is based on the effect of the intersection of two half-spheres. The inner, smaller cupola is supported by twelve wooden columns. Two larger entrances were built on the northeast/southwest axis. The placing of the columns correspond to the zodiac . . . The earth renoved [during building] was brought back and placed on top of the building to give the impression that it is emerging from the ground. The exposed part was covered in copper scales. The copula's oculus is surrounded by a crown. The gateposts are 'eagels', the doors, the eagels' spread wings.

The construction of the building was accompanied by great difficulties, as if all the powers which opposed 'living architecture' had gathered together in one place. Of my entire 30 years architectural career, I regard this little building as the most important. I would be very pleased if it opened in the spring and if everyone who shared in the aim og bringing together man and nature through a magical power, could stand inside and say: 'Thank God, we did it."


Visegrád Forest Education Centre

Visegrád Forest Education Centre Visegrád Forest Education Centre Visegrád Forest Education Centre

Visegrád Forest Education Centre

 

Visegrád Forest Education Centre